Kijk eens aan, je bent tijdens je rondreis aangekomen in het belangrijkste gebied van mijn site, de reisverslagen.

In 2003 ben ik begonnen met het schrijven van reisverslagen. Het eerste verslag dat ik schreef was dat van de reis door Zuidelijk Afrika. Daarna volgde Cuba, een reis die ik al in 2002 gemaakt had. Sindsdien wordt, indien mogelijk, elke nieuwe reis gevolgd door een reisverslag. De hoeveeldheid tekst is in de loop der jaren eigenlijk alleen maar meer geworden. Je zult er dus wel wat tijd voor uit moeten trekken als je een volledig verslag wilt lezen.
Het kunnen schrijven van een verslag is vooral een kwestie van het vinden van voldoende tijd en om de een of andere reden is het vinden van die tijd tegenwoordig minder eenvoudig. Vandaar dat ik besloten heb om ook fotoverslagen op de site te zetten. Ze bevatten veel meer foto's dan de albums die je bij de impressies zult aantreffen.
Aan de linkerzijde kun je een keuze maken uit de reizen waarvan ik een verslag heb geschreven.

Navigatie en structuur van een verslag


Elk verslag is op een zelfde wijze opgebouwd. Nadat je een keuze voor een reis gemaakt hebt verschijnt aan de linkerzijde een submenu behorende bij die keuze. Het verslag bestaat uit de volgende onderdelen:

Algemeen
Dit is de openingspagina van het verslag. Hierin geef ik heel beknopt wat algemene informatie over de reis en je vind er bijvoorbeeld een kaartje met de route.

Verslag
Via deze knop kom je bij het daadwerkelijke verslag. Het is een van-dag-tot-dag verslag waarbij elke dag een eigen pagina heeft. Bovenin de pagina kun je direct elke willekeurige dag kiezen via de roodgekleurde dagen. Je kunt ook onderaan elke pagina via de knoppen volgende en vorige dag vooruit of achteruit bladeren. Op die manier kun je de reis in chronologische volgorde volgen.
Onder de tekst van elke dag is steeds een fotoalbum met foto's van die dag te zien. Het fotoalbum maakt gebruik van javascript, flash en activeX maar dat is tegenwoordig op vrijwel elke pc aanwezig. Geen zorgen; absoluut virusvrij.
Alleen het verslag van Zuidelijk Afrika is afwijkend. Zowel uit nostalgische als uit praktische redenen. Zie daar voor meer info.

Tot slot
Op deze pagina vind je een soort eindconclusie waarbij ik in het kort op de reis terugkijk en aangeef wat mijn algemene indruk is.

Praktisch
Deze pagina bevat allerlei praktische informatie over de reis. Denk aan info over visa, kleding, geld, communicatie en dergelijke. Vooral gericht op de ervaringen tijdens die reis. Ook enkele links en mijn boekenlijst zijn hier te vinden.

Fotoalbum
De naam zegt het al. Dit is een fotoalbum, maar dan wel van de gehele reis. Alle foto's die je bij de dagbeschrijvingen afzonderlijk hebt kunnen bekijken staan hier in een album. Ook ideaal voor mensen die alleen foto's willen bekijken en het verhaal niet zo nodig hoeven te lezen. Foto's van de laatste reizen zijn duidelijk groter dan die van eerdere trips. Het is voor mij ondoenlijk om alle foto's van die eerdere reizen aan te passen omdat ik ze dan allemaal weer van negatief in moet scannen. Dus heb ik ze gelaten zoals ze waren. Ook het fotoalbum maakt gebruik van javascript, flash en activeX.

(Extra foto's)
Soms kun je nog een extra keuzeknop vinden. Ook dit is dan een fotoalbum maar dan gefocused op een bepaald onderwerp. Zo heeft Nepal 2005 bijvoorbeeld een aparte 'portretten pagina'.

Genoeg uitleg denk ik. Ik zal je niet langer ophouden en wens je dan ook een goede reis.
Blijf zolang je wilt, overnachtingen zijn hier gratis.