Over deze site...


In 2009 heeft deze site voor de derde keer een volledige metamorfose ondergaan en staat als zodanig sinds 30 september 2009 online. Het was veel werk om alle bestaande verslagen om te bouwen maar ik vond dat het nodig was. Ik heb er voor gekozen een eenduidige layout te gebruiken voor alle verslagen in plaats van totaal verschillende layouts voor elk verslag. Dit om een beter geheel van Antons Reizen te maken. Daarnaast kon ik op deze manier efficienter omgaan met de ruimte die ik beschikbaar heb.
Aangezien ik gebruik gemaakt heb van de bestaande tekst en foto's zul je zien dat ik in het begin minder tekst en duidelijk kleinere foto's hanteerde.

Reisverslagen.

Op deze site staan reisverslagen met behoorlijk wat tekst. Niet iedereen vind dat misschien prettig maar dit komt omdat het de tekst is van mijn persoonlijk reisverslag. Niet speciaal geschreven voor internet. Ik heb het verslag voor mezelf geschreven als blijvende herinnering (en geheugensteun). Om later nog eens terug te lezen hoe het ook al weer was. Een soort dagboek dus dat voor mijzelf het verhaal van deze reis verteld.
Samen met de foto's heb ik vervolgens het verslag op deze site geplaatst. Omdat er best veel foto's op de pagina's staan kan het wel eens even duren voor een pagina helemaal geladen is, zeker als je geen breedband hebt.

Ook heb ik dan nog wat praktische informatie toegevoegd waar je als bezoeker van deze site wellicht je voordeel mee kunt doen. Daarnaast volgt een eindoordeel over de reis zoals ik die heb ervaren. Bij elke reis is het natuurlijk zo dat het mijn persoonlijke ervaringen en mijn persoonlijke meningen zijn. Informatie in de verslagen, eindconclusies en praktische info kunnen uiteraard gedateerd zijn. De wereld verandert continu dus ook de landen en gebieden waar deze reisverslagen betrekking op hebben.
Bij sommige verslagen zul je tekst tegenkomen die met een stippellijn onderstreept is en in klein kapitaal en cursief staat. Door met de muis over die tekst te gaan zal dan in een apart kadertje extra informatie worden getoond of een plaatje.
Zie dit kadervoorbeeld met wat tekst.
Gewone tekst met een stippellijn is een link naar een andere pagina of andere site.

Impressies.

Ik heb niet van al mijn reizen uitgebreide verslagen gemaakt. Soms omdat ik geen dagboek tijdens die reis bijgehouden heb maar ook omdat het me aan tijd heeft ontbroken om zo'n groot verslag te maken. Vandaar het onderdeel "impressies". Hier staan korte foto-impressies van de desbetreffende reis. Door middel van een beperkt aantal foto's (20 tot 50) en soms ook korte begeleidende teksten neem ik je dan mee naar die reis.
Reizen waarvan ik geen dagboek heb bijgehouden zullen altijd bij de impressies blijven behoren. Reizen waarvan een impressie is gemaakt uit tijdgebrek kunnen later dus nog als volledig reisverslag worden geplaatst. Al moet ik eerlijk bekennen dat die kans niet zo groot is vanwege mijn beschikbare tijd.

Ook zal ik hier korte impressies plaatsen van uitstapjes en activiteiten en dergelijke. Zo staat er bijvoorbeeld een beeldverslag van een ballonvaart die ik in 2005 gemaakt heb tijdens het Breda Ballon Fiƫsta, een museumbezoek en een aantal stedentrips.

Trivia.

Volgens de Dikke Van Dale betekent trivia; onbeduidende zaken. Die vindt je dan ook bij dit onderdeel. Het is informatie over bepaalde aspecten van de reizen die ik gemaakt heb, met name de vluchten. Op zich heb je niet echt veel aan de informatie. Het zijn een soort hebbedingetjes voor de geest, weetdingetjes. Noem het maar een tick. Maar ja, als je eenmaal begonnen bent met het verzamelen van dat soort gegevens kun je niet meer stoppen...

Downloads.

Hier vind je een selectie foto's van mijn reizen welke je als bureau-achtergrond kunt downloaden.

Links, Boeken en Contact.

Deze onderdelen spreken voor zich denk ik.

Browser.

Deze site maakt gebruik van frames, javascript, cascading style sheets (css) en activeX-elementen. Ze zijn absoluut vrij van virussen of andere ongewenste elementen. Die wil ik zelf namelijk ook niet op mijn pc. Om de site volledig te kunnen bekijken zal je browser dit dus wel moeten ondersteunen, wat de browsers van de laatste jaren ook allemaal doen. Mogelijk blokkeert je browser dit in eerste instantie en verschijnt er een gele informatiebalk boven in beeld. Je kunt deze dan activeren door op de balk te klikken en te kiezen voor activeren of toestaan.
Voor het beste resultaat is eem minimale resolutie van 1024 x 768 pixels vereist.